Balenciaga

Balenciaga är ett namn jag tycker att jag ser mer och mer ju mer jag tittar. Ja ni vet, man spanar i Sofies mode och på bloggar runt omkring och oftast är det märken som acne, whyred, h&m, monki, marc jacobs, gucci, prada, miu miu med mera som cirkulerar. Det är därför jag tycker det här är så roligt, för det finns ju tonvis med otroligt stora och mäktiga modehus som sätter trenderna vi sen köper på Gina Trocit och mindre copy cats.. Dagens märke är helt klart en utav de stora.

Cristóbal Balenciaga föddes 1895 i Spanska Baskien. Han öppnade 1918 sin första butik i San Sebastian men det Spanska inbördeskriget tvingade honom till Paris i mitten av 1930-talet. Jackie Kennedy var ett stort fan av hans kreationer, men för att inte få det amerikanska folket att tro att man spenderade för mycket pengar på dyra designerkläder lät president John F. Kennedy sin far betala för kalaset. Balenciaga ägs idag av Gucci Group (som även äger jättar som Stella McCartney och Alexander McQueen) och är antagligen mest känt för sin motorcykel-inspirerande handväska ”Lariat”

Personligen tycker jag kläderna är skitcoola, otroligt mycket inspiration utan att man bli snurrig i skallen. Vi kan absolut se att rock-trenden med skinn och västar även kommer från detta håll. Det är roligt att se lite mönster snyggt kombinerat till vårens block-färgs-trend och att enkelhet med shorts och kavaj håller i sig. Balenciaga är ett märke jag helt klart kommer spana lite extra på i framtiden.

Ni kan läsa mer om Balenciaga på deras hemsida balenciaga.com eller på GucciGroup.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s